Kinderen op kousenvoetenHet boek 'Kinderen op kousenvoeten' is geschreven door Jan Pellegrino van Stuyvenberg in samenwerking met de bekende Han Liesker.

Dit ervaringendocument wil een handreiking doen aan nakomelingen van Japanners en Koreanen, die tijdens de Tweede Wereldoorlog op Java waren. Het biedt hulp bij het kiezen tussen wel of niet gaan zoeken. Beschreven zijn persoonlijke en emotionele belevenissen die verband hielden met de bijzondere positie in het gezin; vaak was er sprake van een familiegeheim. Er wordt aandacht besteed aan zoeken in archieven en soortgelijke instellingen. Voor het omgaan met de onvermijdelijke emoties en spanningen, worden tips en aanwijzingen gegeven. Voor degenen in gelijkende situaties, geeft dit document wellicht aanwijzingen en hoop, dat er buiten de directe familie en kennissenkring, nog informatie over de biologische vader te vinden is.

Het boek kost 10 euro plus 2,20 euro verzendkosten en is te bestellen bij
Stichting Sakura.
ISBN 978-90-484-1597-7


Jan van Stuyvenberg (1946) heeft zijn ervaringen en die van lotgenoten verzameld en beschreven. Auteur Hans Liesker (1927), (co)auteur van een aantal boeken die handelen over Nederlands-Indië, heeft nauwgezet dit document geredigeerd en is met zijn kennis en ervaringen met Japanse kampen, het klankbord geweest bij het vastleggen van alle informatie.