STICHTING DE BRUG

Ontmoetingscentrum voor alle buurtbewoners in Geuzenveld, Slotermeer en omgeving

Aalbersestraat 248a, 1067 GM Amsterdam

Appeltje van Oranje 2003

Bridge - Brig - Bro - Brücke - Brygga - Híd - Jembatan - Kantara - Köprü - Most - Brêge - Moct - Pod - Pons - Pont - Brug - Ponte - Puente - Pula - Punte - Sild

Herdenking van gevallenen en slachtoffers in Nederlands-Indië bij het Indië Monument in Amstelveen

 

Op 15 augustus 2015 herdenkt Nederland dat het 70 jaar geleden is dat Japan capituleerde en de oorlog in Zuidoost-Azië en Nederland eindigde. Op vrijdag 14 augustus 2015 om 19.20 uur vindt de regionale herdenking van gevallenen en slachtoffers in Nederlands-Indië plaats bij het Indië Monument in het Broersepark te Amstelveen.

 

De heer Ron Wong vertelt binnen het thema van de herdenking ‘Mijn herinnering, jouw verhaal’  over zijn kampervaringen in Nederlands-Indië en over zijn gevoel van vrijheid. Het Indische Onze Vader wordt na zijn toespraak door zangeres May-Lin Go ten gehore gebracht. Ook draagt een leerling van basisschool De Cirkel, adoptieschool van het Indië Monument, een gedicht voor.

Verder spreken namens de gemeente Amstelveen burgemeester Mirjam van ‘t Veld, namens de Bond van Wapenbroeders voorzitter Willem van Lith en namens de voor de jaarlijkse organisatie verantwoordelijke Stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië te Amstelveen voorzitter Clemens Bouwens.

 

Voor verdere informatie:

Conchita Willems, bestuur

Stichting Herdenking Gevallenen

en Slachtoffers in Nederlands-Indië

Telefoon: 06-25565252

Email: info@indieherdenkingamstelveen.nl

 

Eén van de beste praktijkvoorbeelden

De Brug wordt gesteund door het stadsdeel Nieuw-West en de Zusters van de Goddelijke Voorzienigheid

Stichting De Brug

KvK 41203250

Sponsoring en ontwerp: Polanen AB,  Amsterdam - Tzummarum