STICHTING DE BRUG

Ontmoetingscentrum voor alle buurtbewoners in Geuzenveld, Slotermeer en omgeving

Aalbersestraat 248a, 1067 GM Amsterdam

Appeltje van Oranje 2003

Bridge - Brig - Bro - Brücke - Brygga - Híd - Jembatan - Kantara - Köprü - Most - Brêge - Moct - Pod - Pons - Pont - Brug - Ponte - Puente - Pula - Punte - Sild

 • Wmo; ondersteuning bij zelfstandig leven en meedoen in de samenleving

  De gemeente kan u ondersteunen op het gebied van wonen, vervoer, het huishouden en sociale contacten en maatschappelijke activiteiten. Dit is geregeld in de Wmo: Wet maatschappelijke ondersteuning.

  Zelfstandigheid

  Het doel van de gemeente is dat iedereen zo zelfstandig mogelijk leeft. Hebt u problemen met uw huishouden, met vervoer of met het meedoen in de samenleving? Dan zal een medewerker van de gemeente samen met u zoeken naar de mogelijkheden die er zijn om zelf oplossingen te realiseren.

  Voor elkaar zorgen

  Daarnaast kunnen mensen in uw omgeving (familieleden, vrienden) vaak een ondersteuning bieden. Soms gaat dat om intensieve zorg, en dan spreken we van mantelzorg. De gemeente ondersteunt mantelzorgers bij hun zorgtaken.

  Lees meer in het algemeen ...

  Of ga naar 'Uw situatie'

 • Mantelzorg

  Ruim 2,6 miljoen Nederlanders zorgen langere tijd intensief voor hun zieke familieleden of vrienden. Deze vorm van zorg heet mantelzorg. Veelal geven mantelzorgers meer dan 3 maanden zorg. Mantelzorgers lopen kans overbelast te raken, vooral als ze die zorg combineren met een baan. Samen met gemeenten en werkgevers bekijkt de overheid hoe zij deze groep beter tegemoet kan komen.

  Lees meer ...

   

 • Gemeenten maken probleem van Wmo-voorziening

  Burgers worden onterecht Wmo-voorzieningen onthouden door gemeenten omdat ze boven een inkomensgrens komen. Dat blijkt uit een onderzoek van Stichting De Ombudsman. Drie kwart van de gemeenten stelt nog steeds in de Wmo-verordening een inkomensgrens, terwijl dat begin 2012 door de Centrale Raad van Beroep is verboden.  Lees meer ...

Wmo

Mantelzorg

Eén van de beste praktijkvoorbeelden

De Brug wordt gesteund door het stadsdeel Nieuw-West en de Zusters van de Goddelijke Voorzienigheid

Stichting De Brug

KvK 41203250

Sponsoring en ontwerp: Polanen AB,  Amsterdam - Tzummarum